![112fddc0-a5e1-9ce4-ba6c-836b585ac77b[1]](https://acci.gr/wp-content/uploads/2022/03/112fddc0-a5e1-9ce4-ba6c-836b585ac77b1.jpg)
“Θα χρειαστούμε αυτονομία και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην άμυνα, στην ενεργειακή μετάβαση, στην προσφυγική κρίση”, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Ο κ. Τζεντιλόνι σημείωσε ότι “στην οικονομία, η ανάκαμψη όπως συνήθως δεν είναι επιλογή και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η κρίση θα αποδυναμώσει την ανάπτυξή μας” και συμπλήρωσε ότι οι προβλέψεις που παρουσιάστηκαν πριν από έναν μήνα “εκτιμούσαν ανάπτυξη 4% για φέτος.
Πιστεύω θα έχουμε μία πιο αρνητική κατάσταση και εκτός από την αποδυνάμωση της ανάπτυξης πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε διαταραχή στις αλυσίδες παραγωγής μας και στις συνέπειες για δουλειές”.