Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ως μέλος του UN Global Compact Network Hellas, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή εκδήλωση του UN Global Network Hellas “Connecting the dots for Gender Equality”, η οποία θα υλοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00 – 18.30.
Επισημαίνεται, ότι η εκδήλωση διακρίνεται σε δυο μέρη:
Στο πρώτο μέρος, το οποίο εστιάζει στις παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και τοπικές εξελίξεις που αφορούν την ισότητα των φύλων, θα μιλήσει η κ. Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, η κ. Cynthia Muffuh, Head of Human Rights and Gender του United Nations Global Compact, η κ. Καλλιόπη Μιγγείρου, Chief of Ending Violence Against Women του UN Women και η κ. Κωνσταντίνα Βαρδαραμάτου, Secretary General του European Women’s Lobby.
Στο δεύτερο μέρος, το οποίο περιλαμβάνει έναν πολυσυμμετοχικό διάλογο, με θέμα την εκπροσώπηση των γυναικών και την ανάληψη ηγετικών θέσεων μέσα στις επιχειρήσεις, καθώς και την καταπολέμηση των στερεοτύπων φύλου στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν η κ. Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ο κ. Θεόδωρος Κατσίκης, People Experience & Intelligence Director του Ομίλου MYTILINEOS, η κ. Έλενα Στάσση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Business Partner Operations του Ομίλου OTE, η κ. Ελένη Νίνα-Παζαρζή, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η κ. Χαρά Χιόνη-Χότουμαν, Νομική Σύμβουλος του Κέντρου Διοτίμα.
Σημειώνεται δε, ότι την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Νίκη Λυμπεράκη.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και για την φόρμα εγγραφής θα βρείτε ΕΔΩ.