Για 9η συνεχόμενη φορά η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ, μαζί με δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις, έδωσε δυναμικό «παρών» στο Web Summit 2024, στη Λισαβόνα, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας.
Από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου, το Εθνικό Περίπτερο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ, την Enterprise Greece και με την υποστήριξη του γραφείου ΟΕΥ της πρεσβείας στη Λισαβόνα, συγκέντρωσε την προσοχή των περίπου 70.000 επισκεπτών. Η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη, καθώς και στελέχη των φορέων συνδιοργάνωσης, του ΣΕΚΕΕ και του Αρχιμήδης – Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας συνόδευσαν την ελληνική αποστολή.
Φέτος, το μεγάλο θέμα του Web Summit 2024, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και συμμετείχαν πάνω από 3.000 εταιρείες και ομιλητές υψηλού επιπέδου από το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας. Κάθε μία από τις startups της Θ.Ε.Α. που συμμετείχαν παρουσίασε τις ιδέες και τις λύσεις της σε ειδικά περίπτερα σε θεματικά νησιά, έχοντας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με παγκόσμιους επενδυτές, εταίρους και συμμετέχοντες. Επιπλέον, η κα Φώτη είχε συναντήσεις με ξένες αντιπροσωπείες από τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες για νέες συνεργασίες και δικτύωση με φορείς και επενδυτές από το εξωτερικό.
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Θ.Ε.Α. στο Web Summit 2024, δήλωσε: «Και η φετινή εκπροσώπηση του ΕΒΕΑ και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας στο Web Summit, με τη συνεργασία φορέων που υποστηρίζουν το ελληνικό σύστημα, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της καινοτομίας, τη στήριξη των αναδυόμενων επιχειρήσεων και την ανάδειξη του ταλέντου και των δυνατοτήτων της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή. Στόχος μας ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς δραστηριοποίησης των νεοφυών επιχειρήσεων που υποστηρίζονται από τη Θ.Ε.Α. και το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσαν υπογραμμίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις δυναμικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο τεχνολογικό και καινοτόμο τοπίο της Ελλάδας».
Οι startups της Θ.Ε.Α. που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή είναι οι: